Foto's Najaarsconcert

Foto's van het najaarsconcert staan nu online.

Klik hier voor de fotoreportage.

Najaarsconcert

Grandioos najaarsconcert met jubilarissen en Grytz en Grize

Kollumerzwaag, 16 november 2013

Afgelopen zaterdag werd het jaarlijks najaarsconcert van Chr. Brassband Juliana, dat sinds enkele jaren samen optrekt met brassband Harmonia uit de Westereen, gehouden. In een mooi gevulde Gereformeerde kerk werd genoten van de muzikale uitvoering van de combinatie-brassband o.l.v. Gerben Dijkstra. De presentatie was in vertrouwde handen van Alie Postma.

Vanaf het openingsnummer waarin de muziekanten van alle zijden in de kerk fanfares speelden die uitmonden in een magistraal slot koraal was het publiek geboeid. Na dit openingsnummer werden diverse nummers ten gehore gebracht van verschillende origine.

Bijzonder werd de avond door het uitreiken van een gouden insigne van de Overkoepelende Muziekverengingen in Friesland aan Ria Bosma Fokkema voor meer dan 40 jaar lidmaatschap en een zilveren insigne aan Petra Offinga Douma voor meer dan 25 jaar lidmaatschap. Beide leden werden door de voormalig voorzitter Henk Fokkema met mooie woorden en een bloemetje bedankt voor hun meer dan bijzondere inzet voor Chr. Brassband Juliana.

Na de uitreiking van de oorkondes trad het duo Grytz en Grize uit de Sûdwesthoek o.a. bekend van de finale plaats in LIET. Het nummer ‘Bliuw by my’ waar de publieksprijs mee werd gewonnen werd uitgevoerd met begeleiding van de Brassband. Ook het Cliffs of Moher werd gezamenlijk uitgevoerd. De samenwerking leverde een groot applaus op van het publiek.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst is een vaak gehoorde slagzin. Dat er toekomst zit in de blaasmuziek in deze regio bleek door het optreden van Jong Juliana o.l.v. vervangend dirigent André Klaver. Knap werd gemusiceerd in o.a. nummers van Adèle en Gers Pardoel.

Grytz en Grize blijken een bovengemiddeld zang duo te zijn door hun grote diversiteit van eigen friese nummers maar ook de vertaling van bestaande nummers van Sting en andere popklassiekers.

De muzikale avond met veel variatie werd besloten met een klinkende mars.

Koffieconcert

Koffieconcert

De chr. Muziekverenigingen Harmonia en Juliana (De Westereen en Kollumerzwaag) verzorgden een koffieconcert op zondagmiddag 23 juni 2013.
De leerlingen van beide orkesten hadden een groot aandeel in dit concert . De jongste groep leerlingen uit De Westereen trad voor het eerst op o.l.v. Gerk Huisma. De leden van Jong Juliana o.l.v. Douwe Veenstra verzorgden een prima optreden en ook voeren zij samen met het “grote” korps verschillende werken uit.
Daarnaast traden natuurlijk ook Brassband Juliana/Harmonia  o.l.v. Gerben Dijkstra op.
Veel variatie in de bezetting en in de stukken die werden gespeeld.

 

Federatie

9 maart Solistenconcours en Federatie festival Kollumerland.

Op 9 maart was het weer tijd voor het jaarlijkse federatie festival en solistenconcours van de federatie Kollumerland. Overdag kon er worden geluisterd naar de solisten, 's avonds kwamen de orkesten aan de beurt. Bij de solisten was Juliana dit jaar weer goed vertegenwoordigd.

Hieronder de uitslagen van het solistenconcours en de deelnemers van Juliana.

In de 5e divisie waren de uitslagen: aantal punten
Libbrich Klaver 74
Libbrich en Allianne Klaver 73
Cor Pompstra 76
Allinanne Klaver 74
De punten in de 4e divisie waren:
Klazien Wijma 74
Renie Offinga 77
Dorine Schippers 82
De 3e divisie
Jan Willem en Wieneke 88
Sanne, Jantje, Hennie en Feike 80
Gerben en Hielke 80
De 2e divisie
Wilco Kamminga 82
Wieneke Offinga 84

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jan Willem en Wieneke werden met hun duet beloond met een eerste prijs met lof en in het algemeen klassement de tweede prijs.

Helaas is er dit jaar geen regionaal solistenconcours, anders hadden zij Juliana nog een keer mogen vertegenwoordigen.

'sAvonds mocht het jeugdkorps de aftrap geven met hun optreden. Een aantal leden van het "grote korps" hielp de jeugd een klein beetje mee. In het vrije werk, Rolling in the deep, bekend door zangeres Adele, zat een solo die werd gespeeld door Renie Offinga. Zij deed dit hartstikke mooi. Verder speelde het jeugdkorps een koraal uit het Rode Boekje, en als groot werk speelden zij Four Easy Dances. Zij werden beloond met 78 punten voor het koraal, 78 punten voor het grote werk en 76 punten voor het vrije werk. Een voortreffelijke 2e  prijs.

Als 4e was Juliana aan de beurt.

We begonnen met het koraal What Sweeter Music en hierna speelden wij het grote werk Visions. Een verrassend stuk waarbij een aantal solisten van zich lieten horen onder begeleiding van een koor. Dit koor bestond uit de rest van de band die in het midden van de kerk stonden. De solisten in dit stuk waren Feike, Petra, Aafke Aukje en Ria. Na deze solo's kwam er een mooie slagwerk solo van Gerben. Onder deze slagwerk solo liep het koor weer terug naar hun stoelen, en werd het stuk spectaculair afgesloten.
Als laatste speelden wij de mars The Waltionian. Deze mars hadden we al meerdere keren uitgevoerd en werd goed ontvangen door het publiek.

De punten die wij kregen voor deze avond waren voor het koraal 82 punten, het grote werk 82 punten en voor de mars kregen we 84 punten. Een dik verdiende eerste prijs.

We mogen erg tevreden zijn over deze dag!